Dizzy Mizz Lizzy, Store Sal – Musikhuset (Foto: Viggo Hejgaard).
Af: Viggo Hejgaard , DMF-U Aarhus
Print Friendly, PDF & Email

DMF Aarhus afdelingen deltog som vanligt ved årets SPOT festival 2022. Repræsentanter fra afdelingens Ungdomsudvalg var også med, og Viggo Hejgaard peger her på et par udvalgte koncerter som gjorde et specielt indtryk.

Sommerfuglene i maven og glædesfornemmelserne mærkedes allerede, da man begyndte at spærre området ved Frederiks Allé af, i uge 18 2022. Og den gode festivalstemning i det centrale Aarhus må også ses som en efterhånden fast årlig tilbagevendende begivenhed leveret af SPOT Festivalen. Når fyldte scener, mennesker og dåseøl mødes her, er der med garanti fantastiske musikoplevelser i vente.

En af de helt fede glæder som undertegnede havde set frem til i år, var Dizzy Mizz Lizzy’s koncert hvor de fremførte deres konceptalbum ’Alter Echo’. Dette leverede de i Musikhusets Store Sal med vanlig velrutine og stort teknisk overskud, foran et begejstret publikum i alle aldre.

Dizzy Mizz Lizzy, Store Sal – Musikhuset (Foto: Viggo Hejgaard).

Musikken holdt Aarhus i live under scenelys og lygtepæle, når mørket faldt på i weekenden under SPOT. Det festglade tech-house act Yo Johnny tog over fredag nat, men en teknikalitet fra SPOT’s side, udelukkede folk fra at deltage i koncerten, medmindre man fra starten, befandt sig i Ridehuset. Hvis man dog alligevel fandt sig en vej ind i den varme sal, var man ikke alene. Sikke en aften, og sikke et act. Yo Johnny beviste at der er noget om den ’københavnske hype’, med et brag af en fest.

Yo Johnny 1, Ridehuset (foto: Viggo Hejgaard).

Ud over en brat afvisning ved indgangen til Yo Johnny, var der ellers rigtig godt styr på formatet for SPOT Festival 2022. Oplevelser, var der rigeligt af, og man endte sjældent et sted, hvor man ikke havde lyst til at være.

Lige så sikkert, som det var at tage til SPOT for at få en god oplevelse, gjaldt det samme for Go Go Berlins koncert. Det lokale Aarhus rockband som genremæssigt har udviklet stilen fra analog rock og gradvist har skruet op for en mere elektronisk lyd, gav en forrygende koncert som viste en tydelig rød tråd i deres aktuelle analoge/digitale blandingsforhold.

Go Go Berlin, Rytmisk sal – Musikhuset (foto: Viggo Hejgaard).

Go Go Berlin, Rytmisk sal – Musikhuset (foto: Viggo Hejgaard).

Med for mange værdige navne til at nævne, står SPOT Festival 2022 stensikkert som et succesfuldt år, hvor nedlukning og forsamlingsrestriktioner for afholdelse af koncerter heldigvis – og forhåbentlig – nu ligger bag os.