Af: Mille Raaby Jensen, SPOT
Print Friendly, PDF & Email

Fra april 2022 er det blevet muligt at få et skud musikviden direkte gennem høretelefonerne. Pladeselskab og management Stille Støj har i samarbejde med SPOT udgivet podcasten ’Musikmanualen’ med det formål at give et overblik over og indblik i en ellers ofte lukket musikverden og de mange facetter, som branchen indeholder.

Tyve afsnit spækket med viden, erfaringer, historier og gode gæster, er hvad, der er i vente for lytteren. Med idéen og visionen om at invitere lytteren ind i musikbranchens forunderlige verden, blev ’Musikmanualen’ til i efteråret 2021 som et samarbejde mellem Stille Støj og SPOT Festival. Anna Krebs, grundlægger og indehaver af Stille Støj, har fra starten tænkt podcasten som en brugbar, vidensmæssig håndsrækning på lyd.

Der optages podcast i Bissensgade studiet med Kajsa Vala som gæst, Anna Krebs som vært og Oliver Mønster Andersen som tekniker.

Ny inspiration og historier fra musikbranchen

”’Musikmanualen’ skal være et værktøj, man kan bruge til at finde svar på nogle af de mange spørgsmål, der forekommer, når man eksempelvis er på vej ind i branchen. Et sted, hvor man kan finde ny viden, få tips og tricks, ny inspiration og historier fra andre i branchen. Musikbranchen er på mange måder bygget op omkring udtrykket ”learning by doing”, og der findes mange begreber, arbejdsområder mm., som vi alle siger, men måske godt kan blive endnu klogere på, ”fortæller Anna Krebs.

Hver afsnit af ’Musikmanualen’ er bygget op om viden og erfaring fra branchefolk, musikere og andre der har haft deres gang i musikbranchen, hvor én til to gæster deler ud af deres historier og ”best practices” omkring emner som booking, pladeselskaber, management, musikforvaltning osv. Dansk Musiker Forbunds faglige konsulent Mikael Højris medvirker i afsnittet ’Ophavsret & Kontrakter’, mens DMF Aarhus’ forperson, Camilla Overgaard, medvirker i afsnittet ’Brancheorganisationer’ sammen med næstforperson i DPA, Mathias Madsen Munch. En anden af podcastens gæster er SPOT Festivals leder Gunnar Madsen, der ikke var i tvivl om, at SPOT ikke blot skulle indgå som et afsnit, men også som samarbejdspartner i projektet.

”Samarbejdet med Stille Støj om produktion og udgivelse af podcastserien ’Musikmanualen’ ligger i naturlig forlængelse af SPOTs arbejde med at understøtte musiklivets forskellige vækstlag – kunstnere, arrangører og formidlere. Adgang til kunst- og erhvervsfaglig viden og best practice er en konstant udfordring for de store dele af musiklivet, der ikke er en del af de institutionelle uddannelser eller blot har brug for adgang til musiklivets egne erfaringsdannelser,” lyder det fra Gunnar Madsen.

Podcastens gæster tæller blandt andet Lucky Lo og ESPICHICOQUE, Stefan Facius fra Heartbeat Management og forkvinde for Autor, Anna Lidell. Og det brede felt af kyndige folk skal gerne gøre ’Musikmanualen’ til en slags lydligt opslagsværk, man nemt kan vende tilbage til, når man har brug for ny musikviden.

Five Melodies

”Vi har valgt at lave denne podcast, fordi vi gennem vores gæsters erfaringer, gerne vil videregive en viden, der for nogle måske kan virke tung, uoverskuelig og måske endda svær at få fat på. Vores håb er, at vi igennem et velkendt og uformelt format som podcasten, kan gøre det både lettere tilgængeligt og nemmere at gå til, ” lyder det afsluttende fra Anna Krebs fra Stille Støj.

I forbindelse med SPOT Festival 2022 blev der optaget et live-afsnit, som således bliver podcastens afsnit 21, med guitarist og sangskriver, Kajsa Vala, artistmanager og iværksætter, Trine Ulrich, DMF Aarhus’ forperson, Camilla Overgaard og med Anna Krebs som interviewer.

Lyt med på ’Musikmanualen’ her.