Bramsen, Amstrup & Svarrer (pressefoto).
Af: Lars Borup.
Print Friendly, PDF & Email

Hvis ingen ringer, må du ringe til dig selv, ” konstaterer musikeren Henning Amstrup efter et år, hvor alt gik i stå.

”Det fik mig til at tænke på ny muligheder, og det endte med, at jeg begyndte at arbejde med projekter for børn, som skal foregå i kirker. Jeg glæder mig til at prøve det af,” fastslår Henning.

Musik og komik

Henning Amstrup har i efterhånden mange år haft et liv, hvor musik og komik er gået hånd i hånd. Han er først og fremmest trommeslager, men har et utal af instrumenter indblandet i aktiviteterne.

Indtil nu har han bl.a. spillet med Sigurd Barrett, Østjysk Musikforsyning, De Nattergale, Bramsen, Amstrup & Svarrer og senest Zirkus Barnly en filial til Zirkus Nemo med børneunderholdning. Udover det har han kastet sig ud i at optræde med diverse soloshow.

Henning i Zirkus Barnly (pressefoto).

Bent J

Henning Amstrup er fra Viborg og trådte sin barndoms trommestikkersko i FDF. Derfra kom han til Vestbirk Højskole og flyttede efterfølgende til Aarhus, hvor han som så mange andre kom i ’jazzskole’ på Bent J.

”Det var et fantastisk sted at komme og få lov at spille og også krumtappen i et netværk af musikere, som skaffede hinanden jobs. Der var et stort hold af trommeslagere som hjalp hinanden,” fortæller Henning Amstrup.

 (pressefoto).

Det førte direkte til fast job i Tivoli Friheden med Lars Agerbæk, videre til Aarhus Teater og forestillingen ’Den forbudte planet’ hvor han kom sammen med Østjysk Musikforsyning. Og så gik det bare derudaf med forskellige konstellationer – altid med musik og komik som det centrale.”

Dekoratør

”Det blev også til en uddannelse som dekoratør”, siger Henning, ”men det er lagt mere eller mindre i mølposen som en butik, jeg skal leve af. Jeg tager dog af og til opgaver, hvis folk henvender sig”.

”Mit musikalske univers har afsæt i amerikanske Spike Jones og hans orkestre med masser af båthorn. Senere har man også oplevet lidt af det samme i Bob Kerrs Whoopee Band fra England.”

Cabaret

(privatfoto)

”Jeg er vild med cabaretgenren, som bl.a. er det centrale i Zirkus Nemo.  Det er årsagen til denne genrefascination, at jeg er en del af Festuge Varieteen i Hermanns som varetages af Henrik Mortensen. Han stod også tidligere for Spejlteltet. Blandingen af komikken og dybt professionelle varietenumre er det bedste, jeg ved,” understreger han.

”Nu er jeg blot spændt på, hvor de ny ideer og projekter bringer mig hen, og så er der stadig liv i en del af de gamle konstellationer og samarbejder,” slutter Henning Amstrup.

”Jeg er vild med cabaretgenren, som bl.a. er det centrale i Zirkus Nemo.  Det er årsagen til denne genrefascination, at jeg er en del af Festuge Varieteen i Hermanns som varetages af Henrik Mortensen. Han stod også tidligere for Spejlteltet. Blandingen af komikken og dybt professionelle varietenumre er det bedste, jeg ved”, understreger han.

”Nu er jeg blot spændt på, hvor de ny ideer og projekter bringer mig hen, og så er der stadig liv i en del af de gamle konstellationer og samarbejder”, slutter Henning Amstrup.

 (privatfoto).