(foto: Godfrey Nyangechi).
Print Friendly, PDF & Email

Thomas Thomsen er elektronisk musiker og har en bachelor i Digital Design fra Aarhus Universitet. Han er i dag studerende ved Aarhus Universitet på kandidatuddannelsen i audiodesign og en del af bestyrelsen i DMF-Aarhus. Thomas producerer elektronisk musik i genren ambient under kunstnernavnet blaaroed. Han udgav i december 2020 sit debutalbum og er snart aktuel med lydinstallationen Transformation på spillestedet Radar i Aarhus.

Thomas Thomsen er elektronisk musiker og har en bachelor i Digital Design fra Aarhus Universitet. Han er i dag studerende ved Aarhus Universitet på kandidatuddannelsen i audiodesign og en del af bestyrelsen i DMF-Aarhus. Thomas producerer elektronisk musik i genren ambient under kunstnernavnet blaaroed. Han udgav i december 2020 sit debutalbum og er snart aktuel med lydinstallationen Transformation på spillestedet Radar i Aarhus.

Thomas Thomsen (privatfoto).

1. Hvad er dit yndlingsinstrument/gear for tiden?

Mit yndlingsgear lige for tiden kan nærmest ikke kaldes et instrument eller gear, og så alligevel. Lige for tiden, er jeg utrolig optaget af Max 8, som er et visuelt kodesprog designet med et fokus på musik. Jeg bruger primært Max 8 til at designe mine egne instrumenter og værktøjer, som jeg bruger til at skrive musik med. Aktuelt bruger jeg også Max 8 til at designe en lydinstallation til spillestedet Radar, hvor der er et 16-kanals højtalersystem, hvor jeg selv designer softwaren til at komponere musikken til.

Max 8 screenshot.

2. Hvad skulle du aldrig have solgt/skilt dig af med?

Jeg har ikke rigtig nogle ting, som jeg fortryder, at jeg har skilt mig af med. Jeg bryder mig ikke om, at have alt for meget udstyr. Jeg ender bare med at få dårlig samvittighed over, at jeg ikke får det brugt.

3. Hvad har du købt for nylig?

Jeg har næsten lige gemt en ny software synthesizer, der hedder Arturia Pigments 3. Man kan stort set arbejde med alle former for syntese, som man kender det fra forskellige synthesizere. Mit håb er, at det bliver den eneste synthesizer, jeg behøver at lære at bruge, når jeg producerer musik.

Arturia Pigments 3.

4. Hvilket instrument/gear henter du ud af det brændende øvelokale/studie?

Min computer. Jeg bruger næsten kun software, og alt andet er egentlig bare ekstra udstyr, som strengt taget ikke er nødvendigt, men mest bare gør mit liv nemmere.

5. Hvad er næste instrument/gear på listen?

Jeg vil rigtig gerne købe et par studiemonitors til mit hjemmestudie, da jeg lige nu kun bruger hovedtelefoner. Jeg bliver hurtigt træt, hvis jeg sidder med dem på for længe, så et par studiemonitors har høj prioritet. Jeg har kigget på Genelec 8010 AP, som har fået gode anmeldelser, ikke er alt for dyr og som fungerer godt til et mindre hjemmestudie som mit. Så alt i alt et win-win.

6. Den dårligste investering?

Mit første lydkort fra Focusrite var ikke en særlig god investering, da det slet ikke passede til mine behov. Det fyldte alt for meget, havde alt for mange indgang og brugte firewire, som gjorde, at jeg brugte uanede mængder af dongles. Heldigvis kunne jeg sælge det uden at have tabt alt for mange penge på det.

7. Den bedste handel?

Mit nye lydkort, et Focusrite Scarlett 18i8 3rd Gen. Det er kompakt, var ikke alt for dyrt, og passer perfekt til mine behov med MIDI ud og ind, fire XLR indgange og 4 outputs. Derudover vil jeg også nævne min billige computerskærm fra Lenovo, da den gør det meget lettere at producere musik på min computer.

8. Har du et tip til et godt køb?

Lad være med at købe mere gear, og fokuser på at bruge det, som du har nu. Jeg kender personligt det, at man kan stirre sig blind på og dagdrømme om nyt fantastisk gear. Men virkeligheden matcher sjældent ens forventninger. Jeg vil personligt hellere fordybe mig i få ting, og så spare penge, som altid kan bruges et andet sted.

9. Det urealistiske ønske?

En modular eurorack synthesizer. Man køber hvert enkelt modul som man gerne vil have i sin synthesizer, så man kan designe sin helt egen synthesizer. Skal den have 4 forskellige rumklange, en sampler, to filtre og hvad man ellers kan drømme om, er modulære synthesizere vejen frem. Ulempen er dog, at hvert modul koster mange penge, så en begynder modular synthesizer kan let komme til at koste +20.000 kr. Man kan dog let komme til at bruge 50.000 kr. før man rigtig er i gang.