Fotocollage fra arrangementer i løbet af 2022. (Fotos: Viggo Lundgren Hejgaard).
Af : Camilla Overgaard, DMF Aarhus.
Print Friendly, PDF & Email

Selvom vi i 2022 langsomt er trådt ud af corona-pandemiens lange skygge, har også det forgangne år budt på store udfordringer. Her på årets sidste dag, hvor jeg har sat mig til tasterne for at kigge tilbage på året, der er gået, inden nytårsfestlighederne for alvor sætter ind, vil jeg fremhæve nogle af de mange gode ting, der er sket i afdelingen i løbet af 2022.

DMF Aarhus Freelancefællesskab så dagens lys

I juni 2022 åbnede vi for første gang dørene til DMF Aarhus’ Freelancefællesskab – et gratis kontorfællesskab for musikere i afdelingens lokaler. I løbet af året har kontorfællesskabet dannet rammen for en række arrangementer med fokus på at understøtte virket som freelancemusiker. Heraf kan nævnes; ’Sæt din pris!’ med Lisbeth Rysgaard (karrierecoach hos Dansk Musiker Forbund), ’Bliv klogere på Musikpuljen’ med Ole Jørgensen (Kulturforvaltningen ved Aarhus Kommune), ’Fælles Fondssøgning’ og ’Tips & tricks til fondsbudgettet’. I 2023 ser vi frem til flere musikere og flere spændende arrangementer i kontorfællesskabet!

DMF Aarhus Freelance Fællesskab blev en realitet i 2022  (foto: Lars Knudsen).

Kulturen ind i valget!

I forbindelse med folketingsvalget inviterede DMF Aarhus til valgdebat på DOKK1 i samarbejde med Erhverv Aarhus, Kultursamvirket i Aarhus og DOKK1. Over 100 mødte op og deltog i debatten, som desuden også tiltrak sig en del opmærksomhed i medierne. Debatten er et eksempel på vores mål om at styrke afdelingens kulturpolitiske arbejde i året, der er gået. Debatarrangementet bidrog positivt til at synliggøre DMF Aarhus’ arbejde og lære nye samarbejdspartnere at kende. Udover debatarrangementet var vi desuden aktive i debatten om de planlagte besparelser på kultur i Aarhus Kommune, hvor vi både indsendte høringssvar, havde et debatindlæg i Stiften og deltog i Sangkraft Aarhus’ demonstration mod besparelserne.
”Så kære byråd, hvis I sparer på børnenes møde med musikken, sparer I på børnenes trivsel. De samarbejder, som potentielt spares væk, har alle taget mange år at bygge op, men vil tage et øjeblik at bryde ned, og tabet vil være varigt. Når der slukkes for den levende musik, kan der ikke bare tændes igen.”
I 2023 forsætter vi arbejdet med at styrke afdelingens lokalpolitiske stemme til gavn for musikerne og musikken i Aarhus.

Fra Kulturen ind i valget! arrangementet på Dokk1 (foto: Viggo Lundgren Hejgaard).

DMF-U starter tour-bussen

Afdelingens ungdomsudvalg, DMF-U, kunne i 2022 slå dørene op til det første af en række arrangementer, som de har døbt ’Tour de Spillested’. Her har musikere mulighed for at komme med bag kulisserne og lære byens spillesteder bedre at kende. Formålet er at øge musikernes muligheder for at blive booket til spillestederne, hvis bookere til arrangementerne fortæller om, hvordan de booker, og deler tips til hvordan man gør sig positivt bemærket hos dem. Det første arrangement blev afholdt i samarbejde med Fatter Eskil, hvor booker Julie Reggelsen og musiker Jakob Kirkeby delte ud af deres erfaringer.

I 2023 fortsætter ’Tour de Spillested’ så hold godt øje med facebook og instagram!

Tour De Spillested på Fatter Eskil, Jakob Kirkeby og Julie Reggelsen (foto: Viggo Lundgren Hejgaard).

I biffen med BAMSE

I 2022 udkom filmen ’BAMSE’, som fortæller historien om den folkekære Aarhus-musiker Flemming Bamse Jørgensens liv i musikken.

Lørdag den 1. oktober inviterede vi derfor 50 medlemmer i Øst for Paradis til en særfremvisning af filmen.

Her mærkede vi i fællesskab historiens vingesus og mindedes Bamse. Det var en skøn eftermiddag!

I 2022 udkom filmen ’BAMSE’, som fortæller historien om den folkekære Aarhus-musiker Flemming Bamse Jørgensens liv i musikken. Lørdag den 1. oktober inviterede vi derfor 50 medlemmer i Øst for Paradis til en særfremvisning af filmen. Her mærkede vi i fællesskab historiens vingesus og mindedes Bamse. Det var en skøn eftermiddag!

Julestuen vendte ENDELIG tilbage!

Efter to års pause vendte afdelingens traditionsrige julestue endelig tilbage. Vi havde en rigtig hyggelig eftermiddag med gløgg, æbleskiver og selvfølgelig musik fra Sagild & Rowedder. Henrik Gundersen fra DMF Forsikring og Rene Højgaard Berthelsen fra Aros Forsikring, som Dansk Musiker Forbund i år har indgået samarbejde med, deltog også i julestuen og stod klar til at hjælpe de fremmødte med at gå velforsikrede ind i det nye år.

Til julestuen blev der talt en hel del om de hedengangne juletræsfester i afdelingen, hvor der blev spillet banko, danset om juletræ, og hvor selveste Bamse agerede julemand og delte slikposer ud til børnene. Vi har i bestyrelsen talt om, at det er på tide at genoplive juletræsfesterne, og det har vi derfor sat os som mål i 2023!

På afdelingens og bestyrelsens vegne ønsker jeg jer alle det allerbedste for 2023. Vi er klar og glæder os til at tage fat på det nye år!

Den altid hyggelige Julestue vendte tilbage i 2022 (Fotos: Camilla Overgaard).