Rasmus Skov Borring: Den Danske Sang
”Den danske sang har været en stor del af mit liv, siden jeg var helt lille. Jeg er vokset op med bl.a. Højskolesangbogen og har stor respekt for de kunstnere, der på hver deres måde har bidraget til den.” siger Rasmus Skov Borring om sin nye CD ”Den Danske Sang”.
CD’en rummer 20 smukke sange fra den danske højskoletradition i en moderne instrumental fortolkning. Alle sangene på CD’en er nøje udvalgt, så den fremstår som en gennemgang af den danske sangskat både før og nu. Tonerne fra flyglet fører lytteren gennem forskellige tiders kompositioner på en smuk og stemningsfyldt måde.
Rasmus Skov Borring var i 2005-2007 huspianist på ARoS Aarhus Kunstmuseum og har flere gange optrådt i Musikhuset Aarhus.
Mere info:
www.rasmusskovborring.dk

Gimo Mendes: A Luz
Sanger og sangskriver Gimo Mendes har spillet musik i mere end 30 år og er et stort navn i sit hjemland Mozambique. Han var en af de første til at lave musik på sit modersmål, i protest mod de portugisiske kolonimyndigheder. Mendes har tidligere arbejdet sammen med Peter Gabriel og udgivet en plade på selskabet Real World. Han bor nu i Danmark og har gang i et stort arbejde med integration via kulturmøder, undervisning, udveksling og verdensmusikoptræden med musikken og dansen som omdrejningspunkt. CD’en A Luz, der er den første udgivelse i eget navn, så dagens lys i juni 2007. Den fik 4 stjerner i Gaffa og disse ord med på vejen af Tomas Dalgaard i Arbejderen: ”Det hele er så ubesværet spillet og sunget. Artikuleret og civiliseret og melankolsk som portugisisk fado. Og alligevel afrikansk...”.
Musikere: Jane Clark, Chr. Vuust, Peter Vuust, Kim Mikkelsen, Bent Warny, Morten Skott, Sten Jakobsen, Thomas Ousager, Marianne Villadsen og Lise Krage Nielsen.
Mere info:
www.gimomendes.com

CS Nielsen: Against The Dying Of The Light
Trubadur og samsing Stig Nielsen er Danmarks svar på Johnny Cash. Grundstemningen i sangene på hans nye CD er som oftest farvet  af dunkel eftertænksomhed og melankoli. I tekstuniverset kredses om fatalisme og anelsesfuld åndelighed med afsæt i et lyrisk møde mellem mytologi og det dybt personlige. Til trods for tilnavnet ”Country” Stig Nielsen må den bedst svarende kategorisering af hans musik være americana eller folk i grænselandet mellem country, roots, blues og spirituals. Against The Dying Of The Light udgives af det nye danske selskab Songcrafter Music.
Musikere: Jon Kruse, Mikael Bagger, Morten Maltesen, Kresten Andersen, Jesper Henning Pedersen, Nils Læsø Lenskjold Thomsen og Jacob Horney.
Mere info:
www.csnielsen.dk

Simon Nielsen: Suite For Bigband
26-årige Simon Nielsen har siden 2001 fulgt Det Jyske Musikkonservatoriums rytmiske linie med basun og fra 2003 sang som hovedfag. Han har studeret hos bl.a. Marie Bergmann, Lars Jansson, Birgitte Friboe, Django Bates og Ian McDoogle. I Februar 2004 samlede han de bedste blæsere og rytmegruppe-folk, han kendte og indspillede 10 af sine egne bigband arrangementer. Det blev til CD’en I’ll Feed You Some Of This. I forbindelse med sit nylige kandidatprojekt er han nu på spil igen med udgivelsen af dette, hvorpå han selv har komponeret og arrangeret musikken og tilmed også selv er sangsolist. Tillykke med både uddannelsen og CD udgivelsen.
Musikere: Simon Nielsen Bigband feat. Nikolai Bøgelund og Jacob Venndt.
Mere info:
www.simonnielsen.com

Lystens Tone: Vild
Lystens Tone har indspillet en række danske sange skrevet af Vibe Ulbrandt. Hendes syngestil har en nordisk tone, men også keltiske og den østlige inspiration skinner igennem. Niels Ulbrandt er den elektroniske del af Lystens Tone. Han lægger vægt på, at en lap top i hans hænder er et levende instrument. Med både dynamiske beats og naturens lyde kan albummet Vild betegnes som elektronisk folk med alt, hvad dertil hører af sæltromme, percussion, fløjtesoli og samples.
Musikere: Vibe og Niels Ulbrandt, Henrik Andersen, Søren Frieboe, Niels Vincentz og Karoline Skriver.
Mere info:
www.lystenstone.dk

Lillystones: Pleaser
Århus/København rockbandet Lillistones udgiver den 29. oktober deres første fuldlængde album Pleaser gennem Gateway Music. Pleaser er indspillet i Nordjylland og mixet i Hjortdal af Nicolai Heyman samt i Sverige af Marco Manieri, som har produceret blandt andet The Arks platin-sælgende debut, Paus Grammy-vindende album, Sort Sol m.fl. Danskerne er imidlertid ikke de eneste, der får fornøjelsen af de Lillystone’ske toner. Sangen Jog Trot, der er inkluderet på Pleaser, er nemlig med i en dokumentarfilm om det verdenskendte firma Von Dutch. Dokumentaren er lavet i USA, og instruktøren skal besøge diverse filmfestivaler i USA for at præsentere sin film og dermed også Lillystones musik.
Musikere: Liv Beck, Tove Sørensen, Frederik Larsen, Niels Christian Simmelsgaard og Ask Kjærgaard.
Mere info:
www.lillystones.com

Nisser: Soul Ready
Soul Ready er 11 originale sange med afsæt i soul traditionen. På trods af at århusianske Nisser er en erfaren musiker, er dette hans debut album, som er resultatet af flere års sangskrivning. Vokalmæssigt kan der trækkes referencer til den danske sanger Arvid, og musikmæssigt er vi i samme boldgade som groovy Doobie Brothers, jazzet Sting med et touch af Steely Dan. Mon ikke denne CD udgivelse vil være at finde under mangt et juletræ i år.
Musikere: Nisser, Sune Rahbek, Morten Elbek, Morten Maltesen, Ole Møller, Andreas Lund, Per Kolling, Sisse Kold, Mette Ratzer, Martin Jønsson, Jens Kristian Bang, Jesper Blæsbjerg Sørensen.
Mere info:
www.nissermusic.com

Erik Sletting: Mig og Seebach
Erik Sletting har udgivet cd’en ’Mig og Seebach’, der indeholder nyfortolkninger af Tommys største hits. Erik Sletting er 53 år gammel og arbejder som selskabsmusiker, og han er desuden fætter til Tommy Seebach.
”Jeg er glad for resultatet, især fordi det er lykkedes at indspille en alsidig plade, der komme langt omkring: Fra ’I’m in love’, der måske leder tankerne over mod Michael Learns to Rock, over ’Du skælder mig hele tiden ud’, der måske får lytteren til at tænke PS12, til ’Pyjamas for to’ i arrangement a lá Gipsy Kings”, siger Sletting. Tommy Seebach deltog i det danske Melodi Grand Prix syv gange, hvoraf han vandt tre i henholdsvis 1979, 1981 og 1993.
Musikere: Erik Sletting: Vokal, Keyboard, Kirstine Dollerup, Jesper Daus, Martin Hjernøe.
Mere info:
www.tommyseebach.dk

Karsten Holm: Always on My Mind
Karsten Holm har med dette album begået en hyldestplade til rock ’n roll musikken. Allways on My Mind indeholder ikke kun Elvis numre, men også udødelige klassikere af Sinatra, Tom Jones samt et enkelt af Karsten Holms egne kompositioner. CD’en er optaget i Mikron Studio der ligger i South Pittsburg, Tennessee, U.S.A. Karsten Holm bakkes musikalsk op af en række amerikanske studiemusikere. Læs også artiklen på side 22.
Musikere: Bob Courter, Gene Sisk, John Heinrich, Kenny Berry, Mike Headrick, Jackie Harling.
Mere info:
www.karstenholm.dk

Khrat: Kanon Anorak Tobak Tak
Khrat er en gruppe unge jazzmusikere med base i Århus. Orkesteret indspillede i november 2006 denne debut-cd i det legendariske Sweet Silence Studios i København. Albummet indeholder materiale, som gruppen løbende har komponeret og udviklet siden begyndelsen i 2004. Orkesterets medlemmer, der alle er nuværende eller tidligere studerende ved det Jyske Musikkonservatorium, spænder genremæssigt bredt og trækker på alle deres referencer, når de spiller sammen.
Kanon Anorak Tobak Tak er en musikalsk farvepalet med afsæt i den improviserende jazz, der bundet sammen af energi, spilleglæde og legelyst i følge orkesteret er en berigende
mangefacetteret oplevelse for tilhøreren.
Musikere: Morten Bruun, Kasper Bjerg, Thomas Sejthen, Espen Laub.
Mere info:
www.khrat.dk

Dilemma Light: Mer’ Monitor!
Dilemma Light er en uhåndterlig størrelse, der leger med ska, reggae og dancehall rytmer tilsat danske tekster. På denne helt nye debut CD medvirker også Mek Pek samt Emil Samsing, der til daglig er forsanger i århusianske Kong Salami. Til førstesinglen ”Småborgerlighedsfobi” er der produceret en ret unik video, der sammensmelter bandet som levende mennesker med tegnefilmverdenen. Videoen er opbygget i en særlig form for flad 3D teknik, der efter sigende aldrig er blevet brugt i en musikvideo før. Se den på www.myspace.com/dilemmalight. Videoen kan desuden også købes som download på www.cdshoppen.dk.
Musikere: Anders Carstensen, Carsten Søndergaard, Helle Klein, Erik Sørensen.
Mere info:
www.dilemmalight.dk

Per Chr. Frost: Frost
Det er snart 10 år siden, det sidste album med Per Chr. Frost ramte gaden. Dengang gjaldt det instrumentalmusikken på albummet SeaSideSongs. Nu er Frost igen aktuel med et udspil, og denne gang møder vi så den kendte guitarist som sanger, komponist og multimusiker. Det nye epos bærer kort og godt titlen Frost. På albummet aner man inspirationer fra såvel amerikansk rock/roots/soul som britisk rock- og popmusik. Stilarter, der lige siden Per Chr. Frosts debut som musiker i slutningen af tresserne og frem til i dag har været og stadig er kilderne til inspiration. Albummet er inspillet i The Recording Room i Risskov i perioden 2005-2007.
Musikere: Mads Michelsen, Christer Jansson, Ena Egelund, Morten Woods.
Mere info:
www.per-chr-frost.dk

Kristina Holgersen: Mellem Myldretider
Det er tabubelagt for kvinder i musikbranchen at få børn. Det mener sangerinden Kristina Holgersen, der er aktuel med et nyt album, som har det moderne kvindeliv som tekstmæssigt omdrejningspunkt. Hun efterlyser flere kvinder på den danske musikscene, der tør stå ved, at de er kvinder og ikke babes og mener desuden, at det må være på tide, at de mandlige kollegaer går på barsel.
Mellem Myldretider er Kristina Holgersens andet soloalbum. Denne gang har hun valgt at synge på dansk, og albummet udgør en overbevisende og spændende opfølger til solodebuten Söydis, der blev udgivet i 2004 efter endt udenlandseventyr med bandet Emotions/Girl in the Moon.
Musikere: Kristina Holgersen, Søren Lund Hansen, Mik Stegger, Thomas Sejthen, Troels Vestergaard.
Mere info:
www.myspace.com/kristinaholgersen

Allan Olsen: Multo importante
Multo Importante er det 13. udspil i rækken af albums fra nordjyde og bosiddende århusianer Allan Olsen. Olsen har gennem snart 30 år cementeret sin position som en af landets mest respekterede og succesfulde  sangskrivere.
Med Multo Importante lagde sangskriveren atter anmelderne ned med en perlerække af eftertænksomme og syrlige protestsange. Gaffa delte 5 stjerner ud, og Fyns Stiftstidende gav 4 stjerner og skrev: ”Lyrisk er Multo Importante tæt på at være det stærkeste værk fra hans hånd”.
Mere info:
www.allanolsen.dk

Euhma: euhma
Eugene Hye-Knudsen og Martin Åkerwall
Debut album med det ny introspektive 2-mands band euhma.
Musik til at flyde ind i sig selv og ud i et drømmende univers.
euhma består af Eugene Hye-Knudsen, solocellist Århus Symfoniorkester og Martin Åkerwall, pianist, komponist og dirigent ved bl.a. Det kgl. Teater. Som euhma skaber de et musikalsk rum, der giver et helt andet og nyt bud på, hvad klassisk kammermusik kan være. 
euhma musikken er et hybrid af Klassisk/Jazz, hvor inspiration fra Hildegard von Bingen og Arvo Pärt krydser tråde med Keith Jarret og Brian Eno.
euhma har haft ”airplay” i Danmarks Radios P2 morgenmusik og DR-bolero og henvender sig til folk med vidt forskellig musiksmag.
Mere info:
www.euhma.dk

Basunen 2007 nr. 3 - 20. årgang
Fagtidsskrift for professionelle musikere i Midtjylland

Udgives af Dansk Musiker Forbund - Århus Afdeling
i samarbejde med afdelingerne i Randers, Grenå og Herning
Redaktion: Grønnegade 93, 2 - 8000 Århus C
Tlf: 86 18 45 99 - email:
aarhus@dmf.dk

Webansvarlig - Bjarne Gren -
Gren|Grafisk
 

dkhotel