Levende musik
- det halve af festen

Af Axel Boel

Under overskriften ” Levende musik – det halve af festen”, afholdt DMF-Århus et stort præsentationsshow i Ridehuset i vinterferien. Arrangementet foregik over 3 dage, og der mødte mere end 2000 tilhørere frem.

Udgangspunktet for projektet var at få genskabt traditionen for den lange række af flotte præsentationsshows som den tidligere Musikerklub i Århus har haft kæmpe succes med. Og hvor de virkelig formåede at synliggøre sig i forhold til musikforbrugerne. En event der har været meget savnet siden klubbens ophør.

I modsætning til tidligere blev konceptet for Ridehuset helt nyt. Der blev lagt bredere fokus på underholdningsmusikken, og arrangementet kom til at foregå over flere dage.

Dette i et forsøg på at skabe langt større nyhedsværdi og interesse omkring showet, og give flere DMF-musikere mulighed for at synliggøre sig over for musikforbrugerne.

Ideen med et præsentationsshow er selvfølgelig at få promoveret vore medlemmer og den levende musik, men sådan et arrangement er også altid med til at give inspiration musikerne imellem.

Showdagene.
Vi lejede kulturhuset Ridehuset hele ugen i vinterferien og der blev ophængt store bannere på gadefacaden med annoncering af selve showet, der foregik fredag-søndag.

Fri entre
Der var gratis adgang alle dage, og vi lagde op til at gæsterne skulle ”komme og gå fra gaden”, når der var aktiviteter.
I hallen blev der opbygget 17 små scener samt en storscene for enden. Herfra var der skiftende nonstop optræden i hele åbningstiden. I midten af salen var der en stand for Musikformidlingen og DMF.
Restaurant COCO stod for det kulinariske. De stillede 2 Cafeer op med små borde, og der var mulighed for at købe lette anretninger og drikkevarer.

HC Vartenberg og John Nørgård var faste konferencierer og de præsenterede med sædvanlig professionalisme, ”løbende”, de enkelte optrædende, når de skulle på.

Rådmand Flemming Knudsen bød velkommen fredag
Rådmand Flemming Knudsen åbnede festlighederne fredag, hvor temaet var børneunderholdning. Mellem kl. 12 og 16 kunne man bl.a. opleve Eddi Spageddi, Cirkus Skunk, Ann og Aberne, Rock Piraterne, Poul Erik Panduro, Kolling og Lillebror, Malte og Viggo m.fl. og Restaurant COCO sponsorerede gratis is til børn.

Lørdag for seniorer
Om lørdagen var der åben fra kl. 10-14. COCO var klar med gratis rundstykker til de morgenfriske og der var lagt op til musikalske oplevelser for seniorer. Man kunne bl.a. opleve Klüvers Kvartet, Birgitte Laugesens orkester, Elvis show med Carsten Holm, klassisk guitarmusik med Carsten Pedersen, Peter Mackie, John Nørgård Show, Osvald Helmuth Viser (Stig Nørregaard) Lars Ginge Skov, Thorlei Ravnsbæk, Erik Sletting, Avenue, Jakob Petersen og Axel Boel.

Søndag med festmusik
Præsentationsshowet sluttede af søndag. Her var der sat fokus på festmusikken. Mellem kl. 12 og 18 gav mere end 20 forskellige selskabsmusikere og bands smagsprøver på deres musik. Og kl. 15 var der en minikoncert fra storscenen med ”Roger and Over”.

Der skal lyde en stor tak til alle sponsorer, de aktive medvirkende samt ikke mindst Erik Sletting, der har været den helt store arbejdshest ved dette arrangement.

Over showdagene fik de mange fremmødte virkelig god oplevelse af bredden og professionalismen i hvad Dansk Musiker Forbunds medlemmer kan præstere indenfor underholdningsmusikken. Og selvom ideen var at lave en overordnet promovering af levende musik, fik flere af de deltagende musikere og bands solgt sig selv på dagene med jobs til kalenderen.
 

Basunen 2006 nr. 1 - 19. årgang
Fagtidsskrift for professionelle musikere i Midtjylland

Udgives af Dansk Musiker Forbund - Århus Afdeling
i samarbejde med afdelingerne i Randers, Grenå og Herning
Redaktion: Grønnegade 93, 2 - 8000 Århus C
Tlf: 86 18 45 99 - email:
aarhus@dmf.dk

Webansvarlig - Bjarne Gren -
Gren|Grafisk
 

dkhotel