Gateway
Endnu et flot nyt DMF tiltag til medlemmerne

Af Lars Kiehn

Det sker sjældent, at jeg går Musikeren i bedene og skriver artikler, som først har været udsendt i det forum. Men jeg bliver nødt til at lave en undtagelse. DMF har nu fået idéen om pladekontoret sat så meget på skinner, at det begynder at virke i realiteternes verden. Denne idé og dette initiativ fortjener så megen opmærksomhed og spot, som den overhovedet kan trække, for det er på alle leder og kanter et banebrydende projekt. Kendskabet til initiativet skal spredes til alle kroge af landet, så enhver nuværende og kommende musiker ved, at DMF har lavet sit eget alternative plade- og distributionsselskab - GATEWAY.

GATEWAY er for alle vores medlemmer uanset genre, alder, politisk overbevisning, religiøst tilhørsforhold, hudfarve eller evner. I DMF vil vi på ingen måde stille os an som smagsdommere overfor de af vores medlemmer, der måtte benytte sig af tilbuddet. Det er helt op til den enkelte om man vil udgive og i hvilket formater. DMF har i mange år rådgivet medlemmer med deres pladekontrakter blandt andet. Det nye initiativ er en naturlig udvikling og konsekvens af det arbejde, sådan at det i dag, foruden rådgivning, nu også inkluderer et plade- og distributionsselskab, der kan udgive medlemmernes musik.

GATEWAY skal ses som en alternativ mulighed for de medlemmer, der ikke kan eller ikke vil arbejde med de kommercielle og konventionelle pladeselskaber. Det er jo ikke blevet lettere at komme igennem og udgive via den etablerede pladebranche. Derfor må GATEWAY hilses velkommen, i en tid hvor flere og flere af vores medlemmer selv tager initiativ til at udgive på egne præmisser og eget selskab.

GATEWAY tilbyder:
– udgivelse af egen musik på fysisk medie
– gratis stregkode og glasmaster
– distribution via GDC
– udgivelse via bl.a. Phonofile
– anmeldelse til Gramex, NCB etc.
– administration af NCB og royalty
– administration af indtægter for musikere, der arbejder i udlandet
– opbevaring af masterbånd
– CD-brænder
– udarbejdelse af aftaler og kontrakter etc. etc.
Vær dog opmærksom på at GATEWAY ikke vil tage sig af det egentlige salgs- og markedsføringsarbejde. Her må musikeren selv træde til eller købe løsninger ude i byen.

Jeg vil anbefale at læse artiklen ”GATEWAY – udgiv din musik via DMF” i Musikeren nr. 3/2006, der er en flot gennemgang af hele idéen med GATEWAY. Hvis du ønsker yderligere information bedes du ringe til forbundet i København og Mette Ellebye-Larsen, der er ansat som daglig leder af selskabet eller til Mikael Højris, der i mange år har varetaget rådgivningen af medlemmernes mange forskellige kontrakter.

Du kan også se mere på hjemmesiden

www.gateway.dmf.dk

Til sidst en påmindelse om Århus afdelingens generalforsamling, der afholdes i sTUDENTERHUS åRHUS mandag den 27. marts 2006. Dørene åbnes kl. 18:30, og jeg håber der er virkelig mange der har lyst og kommer for at deltage i den begivenhed.
 

Basunen 2006 nr. 1 - 19. årgang
Fagtidsskrift for professionelle musikere i Midtjylland

Udgives af Dansk Musiker Forbund - Århus Afdeling
i samarbejde med afdelingerne i Randers, Grenå og Herning
Redaktion: Grønnegade 93, 2 - 8000 Århus C
Tlf: 86 18 45 99 - email:
aarhus@dmf.dk

Webansvarlig - Bjarne Gren -
Gren|Grafisk
 

dkhotel