Picnic: Maximum Misery Tour (9 tracks)
Efterhånden legendariske Picnic udgav d. 30. januar deres 8. album Maximum Misery Tour, som vanen tro er en spændende og eksperimenterende blanding af stil- og taktarter. Picnic kan ikke sættes i bås, hvilket er orkesterets store styrke: musikkens uendelige landskab bliver til stadighed udforsket af det 22 år gamle, og spillevende orkester. Maximum Misery Tour udgives på Picnics eget pladeselskab Barking Records.
Musikere: JP Krogh, Jens Sørensen, Peter Fenger, Anders Krøyer, Jens Mønsted, René Heebøll Clausen, Jim Skau Andersen, Kæv Gliemann.
Mere info: www.picnic-int.dk

Verner Worck: Worck at Work (12 tracks)
Rent genremæssigt bevæger Verner Worck sig lige stilsikkert og hjemmevant i den traditionelle jazz, swingmusikken og mainstream-jazzen. Louis Armstrong er et af forbillederne, men han har de senere år fået stærk konkurrence af Chet Baker. Og hvor det engang var den traditionelle jazz, som var sagen, så er det i dag swingmusikken og mainstream-jazzen, han brænder for.
Musikere: Verner Worck: flygelhorn, Filt Kristensen: tenor sax, Jakob Rose: alt sax, Hans Esbjerg: piano, Ole Ulvedal: bas, Jens Nørholm: drums, Henrik Møller: bas, Peter Bjerrum: drums
Mere info: www.inthehouse.dk

Standing Under: Love (12 tracks)
”Nej vi laver ikke Hip-hop, og nej vi laver ikke R&B, og nej vi laver ikke blue grass”. Det slår trioen Standing Under fast på deres hjemmeside i forbindelse med udsendelse af debutalbummet Love, som udgives på efterhånden meget produktive In The House Records. Til gengæld byder cd’en på en perlerække af velproducerede og lytteværdige popnumre med Sarah Krogh Møller’s flotte vokal helt i front. Hun backes fornemt op af Robert Snider på rap og Gary Snider som den store musikalske bagmand.
Musikere: Gary Snider, Robert Snider, Sarah Krogh Møller, Tom Lindby, Jesper Bylling, Hans Christian Röder Nielsen, Peter Bo Mikkelsen, Sara Tornøe Tøden, Dan Hougesen, Malte Jefsen
Mere info: www.standingunder.dk

Peter Thorup & Ole Frimer: På Stedet
Ny live Cd med blues-duoen Peter Thorup og Ole Frimer. Allerede i begyndelsen af firserne var Thorup gæst i Frimers band på et par mindre turnéer rundt i landet. Siden fik de travlt med hver sit, men holdt kontakten ved lige. F.eks. har Thorup ved flere lejligheder været en tur i Århus for at mixe Frimers plader, og de har spillet enkelte koncerter sammen ved specielle lejligheder. På denne CD får du Thorup og Frimer i deres karakteristiske nærkontakt med hinanden og publikum. Live - på stedet.
Musikere: Peter Thorup & Ole Frimer
Indspillet på Kulisselageret (Horsens) og Fatter Eskil (Århus) i november 2005
Mere info: www.thorup-frimer.dk

Ann-Mette Elten SOLO
Ann-Mette Elten udsender et album med lutter nye originalsange. Gode danske sangskrivere som Tom Lundén, Anne Linnet, Nanna, Anne Dorte Michelsen og Elisabeth har skrevet sange til dette første soloalbum siden 2000. De sidste seks år har Ann-Mette Elten solgt næsten en halv million albums – dels som solist, dels som frontfigur i På Slaget 12.
Det ny album rummer 12 sange på dansk. Det hele er startet med singlen ”Den allerførste gang” - en sang, der er skrevet af Anne Linnet, og som passer præcis til Ann-Mettes klangfulde stemme.
Mere info: www.annmetteelten.dk

Tim Lothar Petersen: Cut To The Bone
Med sit nye solo album Cut To The Bone har Tim Lothar Petersen markeret sig som mere end blot en fortolker af den amerikanske delta blues. Med sange fra den rytmiske musiks rødder, blandet med hans eget materiale, viser han, at denne musikgenre ikke behøver kun at være ”rent museum”, men er tidløs. Det er musik fra 1910-1930, der præger hans stil, fra dengang bluesen var ung. Det er melankolsk, råt og meget stemningsfuldt på samme tid. Inspirationen er fundet i navne som bl.a. Charlie Patton, Son House, Robert Johnson og Mississippi Fred McDowell.
Musikere: Tim Lothar Petersen
Mere info: www.timlothar.com

Hosbond: Happiness Hunters (16 tracks)
Albumdebuterende Hosbond er popmusik med forkærlighed for 80’ersernes gode melodier og temaer, men i en nutidig indpakning med inspirationskilder som Bowie, The The og The Cardigans. Den pågående produktion og vekselvirkningen mellem Keld Hosbonds og Anne Kirstine Winklers vokaler danner et solidt og spændende grundlag for de engelsksprogede sange, der kredser om (storby-)menneskets evige valg/fravalg, jagt på lykke og forholdet mellem mand og kvinde.
Musikere: Anne Kirstine Winkler, Christian Bøtker, Morten Ditmer, Ole Rahbek, Keld Hosbond, Carsten Nielsen
Mere info: www.hosbond.org

Flemming Bamse Jørgensen:
Sølvboxen fra 1982 - 1994
Så udkom den anden af 3 box-sæt med det komplette Bamse og Bamses Venner materiale siden starten for mere end 30 år siden. Guldboxen med musik fra 1973 til 1981 blev udsendt i efteråret 2005. Her drejer det sig om perioden fra 1982 til 1994, hvor der er inkluderet 9 CD og desuden medfølger en multimedie DVD med sjældne optagelser fra de mange år på scenen.
Mere info: www.bamsesvenner.dk

Frank M & Vasen: I Thorbjørn Egners Verden (23 tracks)
Frank M fortolker på cd’en I Thorbjørn Egners Verden 23 af de bedste sange/viser fra multikunstneren Thorbjørn Egner. Cd’en indeholder bla. de klassiske sange fra Kardemomme By, Hakkebakkeskoven og Karius & Baktus, samt fem Egner-sange i Frank M’s oversættelse, som aldrig tidligere har været udgivet på dansk. Jazzorkesteret Arosia og Sascha Dupont er blandt de gæsteoptrædende på I Thorbjørn Egners Verden, som både kan lyttes til som et glædeligt genhør eller som smittende  introduktion til en af nordisk børnekulturs store fortællere.
Musikere: Frank M, Poul Vase, Arosia, Ole Frank Sørensen, Frank Thøgersen, Herluf Skibdahl, Sif J. Nielsen, Sascha Dupont, Skanderborg Mandskor, Morten Børup Skolens Kor

Bewildermen: Not unforgiven (4 tracks)
Med Not unforgiven sender Bewildermen endnu en fin ep på gaden. Det århusianske orkester præsenterer atter engang gennemarbejdet og vedkommende sange inden for genren new folk-rock med et gotisk twist. Forsanger Rolf Heitmanns stemme og kompositioner er stadig i centrum, men Bewildermen fremstår helt klart som et fuldblods orkester. Næste skridt må være udsendelse af et fuldlængde album, som forhåbentlig vil kunne skabe endnu mere ”hul igennem” for det seriøst arbejdende band.
Musikere: Rolf Heitmann, Allan Müller Kjer, Rasmus Geerthsen, Lars Siebert, Lennie Johannsen, Anni Slot
Mere info: www.bewildermen.com

L.P.’s Blues Band: True Stories (10 tracks)
Det er i år 25 år siden, L.P. Simonsen begyndte at spille blues med sit band på store og små scener rundt om i landet. Han har altid blandet sine egne numre med en stribe af de bedste klassikere. Nu er tiden kommet til at præsentere en stribe originalkompositioner fra L.P.’s egen hånd. True Stories er bluestraditionen tro fortællinger om en voksen mands erfaringer med livet. Med sig har L.P. Simonsen en grundstamme af musikere, der ligesom han forstår bluesmusikken helt ind til kernen. En smuk, enkel og analog produktion er med til at give et billede af en helstøbt udgivelse. En meget varieret CD fra én af Danmarks allerbedste blueskunstnere.
Musikere: L.P. Simonsen, Jørgen Nielsen, Claus Sand, Thomas Biilmann, Niels Mathiasen
Mere info: www.lpblues.dk

Järv: Järv (10 tracks)
Järv består af fem konservatoriesturende musikere, som mødtes omkring interessen for moderne jazz i almindelighed og den svenske musiker Per ”Texas“ Johansson i særdeleshed. Alle medlemmerne i kvintetten leverer materiale til projektet, og på debut-cd’ens 10 skæringer er alle originale kompositioner. Der bliver på Järv leget, udforsket og spillet, og det er forfriskende, at et orkester tør kaste sig ud i det frie rum, hvor alt kan ske – og hvor alt er tilladt. På Soundvenue.com kan man i en 6-stjernet og meget begejstret live-anmeldelse bla. læse: Det er imponerende, at Järv vover sig ud i de vilde eksperimenter og endog med rigtig gode resultater. Det er sjældent hørt på den danske jazzscene, der ellers satser på det sikre.
Musikere: Jacob Danielsen, Ole Visby, Kasper Bai, Jens Kristian Andersen, Poul Terkildsen, Per ”Texas“ Johansson, Henrik Lynbech
Mere info: www.jaerv.dk

Troels Skovgaard
Dobbelt CD: No Matter How Far I Go
Troels Skovgaard er en dansk guitarist med format til at blande sig med de helt store på den internationale scene, og det gør han faktisk. Sammen med vennerne Alex Acuña på percussion og Justo Almario på fløjte og saxofon og et band der består af danske rock legender: Frede Ewert, Dan Rasmussen, Niels Ratzer og Martin Stender.
Mere info: www.inthehouse.dk

Søren Bødker Madsen: Popular Guitar Music 3 (25 tracks)
Den klassiske guitarist Søren Bødker Madsen udsender nu tredje kapitel af serien Popular Guitar Music på selskabet Barbarossa. Optagelserne er lavet over flere måneder i Bregninge Kirke på Ærø, ”hvor kirkerummets berusende akustik bød sig til”, som Bødker Madsen skriver i bookletten. Cd’en indeholder 8 små dele på hver tre stykker + et bonustrack og er i sin opbygning slægtskabsbestemt. Der er tale om et meget velspillet og vellydende album, som suger lytteren ind i den klassiske guitars smukke og nærmest healende univers
Musikere: Søren Bødker Madsen
Mere info: www.guitarsolo.dk

Basunen 2006 nr. 1 - 19. årgang
Fagtidsskrift for professionelle musikere i Midtjylland

Udgives af Dansk Musiker Forbund - Århus Afdeling
i samarbejde med afdelingerne i Randers, Grenå og Herning
Redaktion: Grønnegade 93, 2 - 8000 Århus C
Tlf: 86 18 45 99 - email:
aarhus@dmf.dk

Webansvarlig - Bjarne Gren -
Gren|Grafisk
 

dkhotel